RC4KIKA 5 oktober 2019

Een verslag van de RC dag tbv het goede doel, Kika.

Geschreven door Fred van Soolen

Terwijl ik de A2 verlaat en een smalle weg opdraai met aan beide kante dikke bomen, kijk ik naar de lucht en denk……..we hebben het weer mee.
De smalle weg blijkt nu al Acqouysemeer te heten en heb al een klein bordje “De Kooise zorg boerderij “ gezien. Dus ik gaan de goede kant op.

Hoe dichter we bij de Zorg boerderij komen hoe smaller de weg wordt en uiteindelijk zie ik links van mij al een paar aangelegde RC autobanen op uitgestrekt grasland, dus zit ik weer goed.
Een paar tellen later zie ik bekende auto’s en gezichten van de RC Armour Group Holland en parkeer mijn auto ernaast in de berm.

Na de gebruikelijke begroetingen gaan we naar de kantine van de camping om ons aan te melden. Uiteindelijk werden in de administratie gevonden en werd door Frank ons de plaats gewezen waar wij konden staan.

Aan de overkant van de smalle weg lagen de graslanden waar een aantal RC banen gemaakt waren en stonden er een paar stevige partytenten. Een van deze tenten konden wij bezetten en de baan konden wij delen met een RC Crawler club.

Zoals gebruikelijk was het weer een geoliede machine en binnen een half uur stond alles er prima bij, we moesten even wat meer aandacht aan de vochtige grond schenken d.m.v. een aantal plastic zeilen.

Marco had deze keer zijn vrouw Wanda meegenomen om haar zelf te laten ervaren waarom Marco altijd met grote verhalen thuis komt, ik hoop dat het gelukt is.

Nu alles op zijn plaats stond was het tijd om de organisatie onze KIKA bijdrage in te leveren. Deze bijdrage bestond uit een deel van de clubkas en bijdrage van clubleden zelf. Dat is in een enveloppe gedaan en in de KIKA collecte bus gedaan. Onze totale bijdrage was het mooie bedrag van € 130,00. Mannen, heel erg bedankt voor dit gulle gebaar.

Het grasveld waar wij op konden rijden bestond hier en daar uit modder (meer hier dan daar) en al snel vielen er een paar kleinere tanks uit.
Ook de grotere tanks hadden wat meer moeite om door deze brei heen te komen en het onderstel kwam vol te zitten met modder.
Deze ondergrond vergde ook meer energie van mijn Jachttijger en de eerste accuwissel was al na een uur. Op harde ondergrond doe ik daar bijna 3 uur over.

Voorzichtig kwam de zon zich laten zien en begon alles een klein beetje op te drogen. Het werd tijd om eens te kijken wat er allemaal voor RC hobby’s aanwezig waren.

Er waren RC auto’s in schaal van 1: 16 t/m 1: 6  , in Electro en brandstofmotoren. Deze mannen lieten stuurmans kunsten op hoge snelheid zien, wat meestal goed ging maar niet altijd.
De bestuurders van de Crawlers, dat zijn modelauto’s die over obstakels, bruggen van boomstammen en wat al niet meer, heen rijden, deden dat met een perfecte beheersing van hun voertuigen.
Verschillende formaten drones vlogen af en aan, waaronder ook die van Jayden. , enkele boten, helikopters en vliegtuigen. Een van de vliegtuigen hadden zelfs parachutisten die ze af konden werpen en die werden ook RC gestuurd om goed te laten landen.
De sponsers waren Tps racing,   g4z, Toemen modelbouw, Rc top en modelbouw Peperkamp.
Dit was een uniek buiten evenement waar veel RC hobby’s samen waren.
Over en weer werd er vol bewondering naar elkaars hobby gekeken, goede gesprekken gevoerd en kontakten gelegd.

Terug op de stand was het tijd om weer eens te gaan rijden en reden we met een paar tanks over het veld en na enige tijd waren er weer een paar uitvallers.
Zelfs de grootste, de Panter van Kees van Rijswijk, ontkwam niet aan defecten.
Ook mijn Jachttijger heb ik ook d.m.v. een corrigerende voetbeweging moeten herstellen, maar is tot aan het eind rijdend gebleven.

De rest van de tijd was het rijden en herstellen totdat er bij een aantal tanks de defecten te groot waren om ter plekke te herstellen.

Zoals eerder vermeld was dit een uniek evenement, zeer de moeite waard en voor herhaling vatbaar. Het moet wel gezegd worden dat wij het weer heel erg mee hebben gehad, de temperatuur was te doen, de zon kwam regelmatig door, maar het bleef droog.

Dan is er altijd weer het einde van zo’n dag, is het opbreken, inpakken, afscheid nemen van iedereen en rijden we weer naar huis.
Achterin de auto staat nu een tank die een paar kilo zwaarder is geworden d.m.v. modder, takjes en gras, dus zal de tank deze week helemaal gereinigd moeten worden en ( als je toch bezig bent ) gaat het onderstel geheel uit elkaar voor onderhoud.

De collectebussen zijn naar KIKA gestuurd en daar weten we nog niet hoeveel hier in heeft gezeten, maar er is wel bekend wat er is opgehaald en verdiend op de boerderij zelf.
Het geld dat de sponsoren hebben gedoneerd, het inschrijfgeld van de clubs en de verkoop van de munten bij elkaar opgeteld heeft ongeveer € 3000,00 opgebracht.

Het eindbedrag is na alle euro’s te hebben geteld 3205,90 euro, heel erg netjes.

De organisatie heeft het idee om dit volgend jaar weer te organiseren voor een ander goed doel en de datum is gezet op 29 augustus 2020 en zoals het er uit ziet, zullen wij er ook weer bij zijn.

Terwijl ik zondag ( 06-10-2019 ) dit stukje aan het schrijven ben, kijk ik naar buiten en zie het water weer met bakken uit de hemel komen.
Ik denk dan terug aan gisteren, toen was het een prachtige dag, niet alleen het weer maar ook voor Kika.