Modelbouwbeurs Goes 2014

                

pasfoto FvS 2

                                      Een verslag van de Modelbouwbeurs 2014
                                                                             Zeelandhallen  te Goes
                                                                               22 en 23 februari 2014

 

 

verslag van Fred van Soolen

 

Het begin van ons modelbouwseizoen was weer de beurs in Goes op 22 en 23 februari.
goes 2014 004 s
De aanmeldingen begonnen in de loop van het jaar langzaam maar zeker binnen te lopen.
Een aantal moesten met wat overredingskracht nodig om op de stand te komen staan, maar het is een heerlijke druk weekend geworden.

Op vrijdag 21 februari kwamen we langzaam binnen gedruppeld om gezamenlijk de stand op te bouwen en 2 kub zand te verdelen. Met de leden werd het klusje weer in razend tempo geklaard en voordat we het wisten waren we op weg naar onze huisjes.
Direct werd er de gebruikelijke Chinese maaltijden gehaald bij  een prima chinees restaurant in Kamperland, Chung Ching.
Die avond werd er weer van alles besproken wat er in de winter was gebouwd of wat men van plan was te bouwen. Rond 23.00 uur gingen bij ons de luiken dicht.

De volgende morgen zaten wij er al weer fris en fruitig bij.
goes 2014 001 s

Na het ontbijt gingen wij op weg naar de hal om onze andere leden die de zaterdag zouden aankomen te begroeten en zelfs 1 van de trein te halen.
Nadat iedereen aanwezig was werden wij door Jan de Weyer toegesproken over o a de beurzen, de open dag van de Landmacht en wat er nog meer aan bijeenkomsten aan zat te komen.
Het is 10.00 uur en de hal begint direct vol te stromen, vanaf het begin hebben wij al veel publiek.
De gehele dag door is het een komen en gaan van geïnteresseerde mensen. Er werd ook veel vragen gesteld en uiteraard door ons beantwoord.
goes 2014 036 s

Maar ook aan de eerste dag kwam een eind en wij waren moe en hadden eten nodig.
Het avondmaal werd ook dit keer weer traditioneel genuttigd in het restaurant aan de overkant van de snelweg bij v/d Valk.
goes 2014 008 s
Tijdens deze maaltijd was het bijkomen van de eerste dag en in buffetvorm elke keer weer de tafel af (benen strekken) om je voedsel te scoren. Na deze zeer welkome bezigheid ging de RCAGH colonne weer richting huisjes om verder te gaan waar we vrijdagavond 23.00 uur waren gebleven, sterke verhalen dus.
goes 2014 011 s

Zondag rond 08.00 uur, iedereen is zijn slaapzak, kleding en wat al niet meer aan het inpakken, in de auto’s aan het laden en maakt zich klaar om de Zeelandhallen voor de zondag te veroveren.
09.00 uur staan we allemaal in de hal en helpen Rob de Graaf met zijn prachtige vrachtwagen, zelfs de kisten waarin het vervoerd wordt zijn van een hoog bouwniveau.
goes 2014 034 s goes 2014 039 s
goes 2014 041 s goes 2014 040 s
Het oog voor detail van Rob is hier duidelijk te zien, zijn achterwielophanging en zelfs de ketting aan de tankdop.
10.00 uur en de hal stroomt weer vol, het is alweer gelijk gezellig, zoals alle dagen bij de RCAGH, en het publiek kijkt, vraagt en verbaast zich over onze modellen.
Enkele van de modellen zagen voor het eerst het publiek, waaronder mijn nieuwe project in aanbouw: de Boxer, het nieuwste voertuig van de Nederlandse Landmacht.
goes 2014 047 s
Het bouwproject is begonnen in januari 2013, dus ben nu ruim een jaar bezig. Er is op modelbouwgebied alleen een plastic model schaal 1:35 van Revell te koop en die heb ik nu als referentie tijdens de bouw. Ook zijn er een aantal lijntje uitgegooid om aan meer informatie te komen zoals foto’s en maten, dus alle hulp is welkom.

Het einde van de zondag kwam steeds dichterbij en de stemming wordt dan ook weer wat gespannen, moeten we weer afscheid van elkaar gaan nemen.
We zien elkaar pas weer begin april in het museum ” Bevrijdende Vleugels ”  in Best.
Het moment, de hal sluit zijn deuren en er moet weer worden afgebroken, zand geschept, modellen in de kisten/kratten en de auto volgeladen.

Een klein uur later is alles opgeruimd en staat iedereen klaar om afscheid te nemen, wat uiteraard weer zwaar valt.
Sommige gaan direct door naar huis en sommige proppen het voedsel van de plaatselijke Mac in hun maag.

Het is 21.00 uur, wij rijden onze straat binnen, parkeer de auto en met hulp van Yvonne halen we de tot aan het dak gevulde auto leeg………..en het is weer voorbij.