Militair treffen in Buren 2008

Militair treffen, Marechaussee museum, Buren 22 juni 2008.

Jan        een verslag van Jan de Weijer

Klik op de foto’s voor een vergroting.

Tijdens het assisteren van een rondrit in een oldtimer voertuig bij het marechaussee Museum bij ons in Buren , werd er een plan geopperd om een militairtreffen te organiseren in en om het museum en voormalige weeshuis met tuin !!!
Ik werd meteen enthousiast en riep , dan kom ik ook helpen !!!
Nu had men met mij andere plannen , ik had namelijk wel eens verteld dat ik een tankje gebouwd had , en dat ik deze afwijking gelukkig niet alleen hoefde te delen !
Ik was aangesloten bij een club van radiografische tank gestoorde , die gewoon los rond mochten lopen !
Men vroeg mij namelijk of ik , samen met mijn grote vrienden van de RCAGH daar ook aan deel wilde nemen !

Eerst had ik zoiets van , moah kweetnie hoor , maar na enig aandringen zei ik dat ik het wel eens met de heren en dame kon overleggen of hier interesse voor was .

Maar eerst hadden we iets anders aan ons hoofd wat van zeer ernstig belang was , zowel voor de club , de leden , en het hele doen en laten van een tank modelbouwer , namelijk de Landmachtdagen in Oirschot stonden voor de deur !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tijdens dit voor ons MEGA evenement , wierp ik eens op een stil moment een visje uit , en vroeg aan mijn mede gewaardeerde club genoten , of er iemand zin had om naar Buren te komen .Nou volgens mij had iedereen honger , want naar dit visje werd gretig gehapt , en wilde plannen werden al gesmeed .Ook werd er door de heren van het bestuur een algemeen akkoord gegeven en ik moest dat maar eens gaan regelen daar in Buren
Hierop antwoorde ik , nogal nuchter , is goed ga ik regelen voor jullie , maar eerst van de Landmachtdagen genieten ( ut was egt toppie joh )

Thuis gekomen , toch maar eens voorzichtig op papier gezet wat ik allemaal moest doen , om dit geheel in goede banen te leiden.  Dit hele gebeuren liep uit op bijna een A4 vol !!!!!!Wat had ik me met me grote b…….mond op de hals gehaald !!!
Maar ik had A gezegd en ging hoe dan ook B zeggen

Zo had ik de boel in en paar hoofdgroepen verdeeld , hier nader te noemen als zijnde : tafels , stoelen , een tent oid , stroom , zand , koffie , lunch , het enige waar ik al snel een oplossing voor had was het gezamenlijke avond eten , dit moest in Tiel bij Rest de Betuwe gebeuren !!!!!!  Dit etentje was met één telefoontje opgelost .
Maar dan , de rest van de toestand , ik wilde natuurlijk goed beslagen te ijs komen en het moest bij mij op en top geregeld zijn , wat me dus veeeeeeele telefoontjes , mails , en gesprekken gekost heeft.
Toen ik er heilig van overtuigd was dat het allemaal goed kwam , kreeg ik een telefoontje dat het zand misschien een probleempje was (néé he ) , dit was water op me vuurtje , blijven bellen en mailen en toen was er zand , achteraf nog gesponsord ook door de Firma Harteman uit Tiel , waarvoor onze dank !!!
Aangezien we in een klimaat wonen met sterke wisselende weersverwachtingen , zou ik het ook prettig vinden , als we in een tent oid kwamen te staan , ook dit werd prima opgelost , door twee markt kramen onder een mooie passende tent te plaatsen !

Ook werd er een plan ontworpen , dat de RC Armour Group Holland , dmv een kanon schot oid het treffen samen met de wethouder moest openen .
Snel wachtmeester Postmus met de veld telefoon bericht gegeven over deze handeling , en het kwam goed !!!

Het moment suprême naderde !!!!!
Zondag de grote finale , op de woensdag avond de voorbeschouwingen ( we zaten midden in het WK voetbal gebeuren ) , samen met zwager en rcagh lid Bert ,Maarten Broekhuizen , en Anton van der Wilt ,  alvast positie bepaald waar de zandhoop moest komen  , want een voorwaarde was dat het zand op een zeil oid kwam te liggen .
Dit werd door Maarten opgelost , door twee dekzeilen ter beschikking te stellen .

  • Donderdag morgen 6:45 uur , voor het vertrek naar me werk , nog snel even naar het weeshuis , want in een wilde droom die nacht had ik bedacht dat de ruimte wel eens wat te krap kon zijn !!
    Zeil een meter of twee op geschoven , ik ook weer happy .
  • Donderdag avond , wat pas en meet werk verricht , strategie bepaald en het beleidsplan verder uitgewerkt .
  • Vrijdag avond , HET ZAND WAS ER  , Samen met Bert het zand verdeeld en moe maar voldaan huiswaarts gestreden .
  • Zaterdagmiddag , kraampjes opgesteld , tent geplaatst , de eerste militaire voertuigen begroet , stroom aangelegd , de catering in positie gebracht etc. etc. .
  • Zaterdag avond , toch nog even terug om de boel nog eens na te lopen , en tja het klopte allemaal wel aardig volgens mij

Ik had zoiets van , maar toch vergeet ik iets , na enige tijd wist ik wat ik miste , ik moest me eigen auto nog vol gaan stouwen met Buffel en dergelijke radiografische aanverwanten .Snel met dochter en lid Miranda naar het depot , Buffel en zijn maten ingeladen , toen naar huis , douchen  slapen en op naar de grote dag .
Dat laatste kwam er niet zo van , het hele draaiboek werd op me harde schijf diverse malen herhaald .

En toch werd het ochtend , snel me ne…. bed uit , want ut geet oan , het militair treffen , niet de elfsteden tocht …………….

Zwager Bert had het logistieke gedeelte van de clubleden voor zijn rekening genomen , en wachtte hen op bij een fast food restaurant met een grote M bij Tiel .
Ik was ondertussen met me hele bende en Miranda gearriveerd op het veld , Buffel in stelling gezet , de ééne peuk na de andere in de fik stekend wachten op me vrienden !!
Stip op tijd zag ik de troepen verplaatsing naderen , aangevoerd door soldaat de Keijzer , door eerder bericht geving via het mobiele net werk was ik op de hoogte gesteld dat alle manschappen en  vrouwschappen  compleet waren ………zucht …………………………………………..

Er werden handen geschud, uitgeladen en geparkeerd  .

Na deze handelingen werden de tanks op de kramen in stelling gebracht , het na Oirschot wat bescheiden battle field aangekleed , koffie gedronken , bijgekletst , ook de meegekomen dames , waar onder de vrouw van de generaal , Mevr Van Soolen , hadden de klets gevonden , al met al , het was 9:45 en al reuze gezellig !!!!

buren militairtreffen 2008 011 buren militairtreffen 2008 016

Langzamerhand kwam het publiek ook toegestroomd , het weer was nog steeds goed !! ,er werden veel foto’s gemaakt , tankstuf besproken , kraampjes bezocht , voertuigen bezichtigd etc etc .

Anton De Wilt die , uitgedost in een schitterend kostuum , naar mij toe kwam , deelde mij mede dat de wethouder graag rond 10:00 uur het geheel wilde openen .
Hiervoor werd onze expert in licht en met name geluid , Ronald , in stelling gezet , ook werd mij gevraagd , of ik samen met de wethouder en Anton naar voren wou treden, en er zou mij wat over de club gevraagd worden , ….voor de microfoon ……….aaaaaaaaaaagh .

buren militairtreffen 2008 001

Gelukkig was generaal Fred in de buurt , die mij de gehele RCAGH notulen in drie seconden toefluisterde , alleen het was een schot in het duister , er werd niet naar gevraagd  ????

Na de opening , die onder luid geknal plaats vond , werd het treffen voorgezet .

buren militairtreffen 2008 043
En toen kwam de regen ………………………. heel veel regen , als schapen in een krap hok zaten we in de gelukkig dichte tent , en konden alles droog houden .
Maar na regen komt zonneschijn , en of er niets was gebeurd scheen even later weer de zon .

buren militairtreffen 2008 024
Ook aan deze dag kwam een einde , alles weer ingepakt , gezamenlijke zandschep therapie gedaan , organisatie bedankt , colonne opgesteld , op naar het eten . na de voldane maaltijd  zijn alle huiswaarts gestreden !

buren militairtreffen 2008 049buren militairtreffen 2008 064 s
Even samenvattend dit hele verhaal , voor mij een zeeeeeeeeeeeer geslaagde dag  , mede dankzij de heren van het bestuur RCAGH die de goedkeuring hiervoor gaven en onze leden en ledinen die met een groot aantal op deze dag aanwezig wilde zijn en met zoveel materiaal .

Mijn dank gaat ook uit naar de heren en dames van de organisatie Militairtreffen Buren ,met name Dhr De Wilt ,  vakgarage Broekhuizen uit Buren , zand en grind handel Harteman Tiel , en restaurant de Betuwe uit Tiel , voor het bereiden van de heerlijke maaltijd , en alle andere deelnemers die het geheel tot een geslaagde dag brachten !

 

Kpl Jan De Weijer

Plaats rust