Hooge Mierde 31 mei 2015

Een verslag van de Bevrijdingsshow in Hooge Mierde  door Wheels.

pasfoto FvS 2  Een verslag van Fred van Soolen

Bij het wegrijden van huis was het al gaan regenen, maar hoe dichtbij het doel werd het droger. De wagen was zoals gewoonlijk weer volgeladen om een prima dag ervan te maken.
Aangekomen op het verzamelpunt stonden er al enkele manschappen te wachten en na mij kwam de rest. Telefonisch werd met de organisatie afgesproken dat wij vandaag niet buiten zouden staan en werd het zalencentrum omgebouwd tot RCAGH hoofdkwartier.
hooge mierde 21 (4)hooge mierde 21 (1)

Hier mochten wij de zaal indelen zoals wij dat zelf wilde en een kwartier later waren de tafels en stoelen naar ons idee neergezet, doeken erover, modellen erop en de DVD aan. Direct aan de zaal was de uitgang naar buiten en met grote regelmaat reed het RCAGH leger de straten van Hooge Mierde door richting dorpsplein.
hooge mierde 21 (21)hooge mierde 21 (18)
Citaat uit het blad “De vliegende Hollander” verspreid door het museum: De bewogen jaren 1939-1950:

“Massale troepenbeweging waargenomen in de dorpskern van Hooge Mierde”.
Zondag 31 mei werd Hooge Mierde opgeschrikt door een massale beweging van historische militaire voertuigen, Zundapp brommers, historische tractoren, brandweervoertuigen en modeltanks.

Op dit plein stonden de voertuigen van de club “Wheels” en rond het plein waren enkele vrachtwagens met zand gelost om de Jeep’s, lichte vrachtwagens en BV 206 overheen te laten rijden.
hooge mierde 03

Je kon met deze voertuigen een rondrit maken door en rond het dorp en uiteindelijk over de zandbergen. Als deze voertuigen weg waren, kon het RCAGH leger het niet laten om ook deze bergen te bedwingen en meerdere van onze voertuigen zijn daar over heen geweest.
hooge mierde 19

De plek waar wij stonden was een mooie plek, maar er is te weinig publiek binnen geweest. Als compensatie reden we heel vaak buiten, over het plein en hebben ons prima vermaakt.
hooge mierde 05

De organisatie was hier ook prima, aan alles was gedacht, zoals eten en drinken, dus voor herhaling vatbaar.

Bijna de hele dag was er geen of heel weinig regen, maar rond 15.30 uur begon het wat harder te regenen zodat het voor ons niet meer buiten te rijden was. Rond 16.30 werd er heel langzaam opgeruimd en een half uur later stonden alle tafels en stoelen weer op de plek voordat we de zaak hadden veroverd.

Wagens ingeladen en met 6 man aan de overzijde van de straat het eetcafe “t’Dorp” ingelopen om daar te gaan eten. Dit eetcafe is een echte aanrader, heerlijk eten en prima bediening.
hooge mierde 21 (25)

Na het eten van iedereen afscheid genomen en de weg naar huis ingeslagen.

Tijdens de terugreis zit ik alweer te denken aan het volgende evenement, maar dat duurt helaas nog een lange tijd, 19 en 20 september in Best om precies te zijn.

Mannen, bedankt voor jullie inzet en tot ziens in Best.
Fred van Soolen