De Aelsedag 2014

De Aelsedag, een jaarmarkt in het plaatsje Andel.

pasfoto FvS 2     een verslag van Fred van Soolen

Vorig jaar kregen we de uitnodiging van André, onze contactpersoon van de organisatie,
maar we kregen binnen 2 weken niet genoeg leden bij elkaar om  een goede demonstratie neer te zetten. Wel werd er een afspraak gemaakt om in 2014 te komen.
Het is nu zaterdag 8 juni 2014,  ongeveer 8 uur en we zijn op weg om voor de eerste keer deel te nemen aan de jaarmarkt “de Aelsedag” in het plaatsje Andel.
Op de afgesproken plaats aangekomen bleek dat bijna alle leden er al waren.
Toen de hele club compleet was zijn we in colonne naar onze demoplek gereden.
André stond ons al op te wachten en werden door hem hartelijk ontvangen, waarna hij ons de demoplek met tafels en parkeerplek wees.
aelse dag  2014  (9) aelse dag 2014 JvdHam 1
Na de auto’s geparkeerd te hebben begonnen we met uitladen van de modellen en het opbouwen van de tafels en het demoterrein.
aelse dag  2014  (7) aelse dag  2014  (5)
Ondertussen begon de zon al aardig te branden, de weersvoorspellingen waren gunstig, veel zon met mogelijk een buitje met waarschijnlijk onweer.

De dag begon voor het publiek om 10 uur dus  wij waren er klaar voor.
Het was een aardige aanloop met behoorlijk wat bekijks.
Er waren blikken van “Wat is dit nu weer” , maar de meeste waren met bewondering voor onze modellen en het bouwen ervan.
Door André werd er goed voor ons gezorgd d m v voldoende muntjes ( dit was het betaalmiddel voor eten en drinken ) en broodjes rond het middaguur.
Aan het begin van de straat waar wij stonden was een bar geplaatst zodat wij de muntjes snel in konden wisselen voor eten en drinken.
aelse dag  2014  (1)aelse dag 2014 JvdHam 11
De jaarmarkt zelf was een niet al te grote maar zeer gezellige markt waar veel werk van was gemaakt. Er stonden diverse oude voertuigen en de lokale radio was ook aanwezig.
aelse dag  2014  (14)aelse dag 2014 JvdHam 5
Ook liepen er kleine orkestjes door de straten, was een ballonkunstenaar en 2 aelse dag 2014 JvdHam 7aelse dag 2014 JvdHam 6zeemeerminnen die steeds schrokken van de knallen van onze tanks, nog sorry hiervoor dames.
140607_Andel_045

Wij hebben met onze tanks ook door het publiek gereden, er werd vol bewondering gekeken en vragen gesteld.
140607_Andel_048aelse dag 2014 JvdHam 8

Onderling is er weer van alles besproken, over modellen, auto’s, nieuwe en bestaande bouwprojecten prettige en soms ook minder prettige onderwerpen.

De organisatie heeft ons warm en hartelijk ontvangen en ons het gevoel gegeven dat wij welkom waren. Voor hen was namelijk niets teveel en hebben zo gezorgd dat iedereen een heeft een prima dag gehad.
André heeft ondertussen laten weten dat zij ook zeer tevreden met ons waren.

Deze “Aelsedag” was zoals eerder vermeld de eerste jaarmarkt die wij hebben meegemaakt en gezien onze ervaring lijkt het erop dat alleen deze dag een terugkerend evenement voor ons zal worden.

Meer foto’s van deze dag staan bij media/foto’s/Aelsedag 2014.